خاچاپوری یه نوع نون محلی گرجستانه که به زبان گرجیک خاچا به معنی پنیر و پوری به معنی نان تشکیل شده که در تنور یا فر پخته میشه …. انواع مختلفی از خاچاپوری درست میکنن بنامهای مختلف که حالا با سبزیجات مختلف و لوبیا تغییر نوع پنیر و غیره هم طبخ میشه و مواد را در وسط خمیر میزارن و بصورت کلوچه یا پیراشکی هم فرم میدن.. این نوعی که آموزش میدم خمیرو به شکل قایق شکل میدن چیزی مثل پیده ترکیه که بهش آجارولی گفته میشه آجارولی یکی از انواع خاچاپوریه و از پنیر بیشتری استفاده میشه …. خمیرو به شکل قایق شکل میدن که وسطش رو با چند نوع پنیر پر میکنن و در مرکز آن یک تخم مرغ کامل یا زرده تخم مرغ قرار میدن که در بعضی مناطق تخم مرغ خام سرو میشه و در بعضی مناطق دیگه وقتی تخم مرغ اضافه میشه یه چند دقیقه ای در فر قرار میدن تا بصورت نیم پز بشه ..
این نان را هم میشه به عنوان صبحانه و هم پیش غذا سرو کرد و حتی خودش به نوعی غذای کامله و طعم و بافت بسیار عالی داره و امیدوارم این خاچاپوری خوشمزه رو در منزل درست کنید و لذتش رو ببرین😚😙